Berghoeve Brouwers Challenge

Berghoeve Brouwers Challenge 2024

Heb jij met je vrienden / vriendinnen wel eens gefantaseerd om op grotere schaal je eigen bier uit te brengen? En nooit verder gekomen, omdat het best wel gedoe is? Inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een loonbrouwer vinden, geld voorschieten, enzovoort. Dit is je kans! Berghoeve organiseert ook in 2024 weer een Brouwers Challenge: een bijzondere samenwerking met amateurbrouwers / bierliefhebbers én wedstrijd tegelijk.

Wij bieden je de gelegenheid om zonder bovengenoemd gedoe en risico’s je eigen bier uit te brengen! Jij mag samen met vrienden, vriendinnen, collega’s, familie, voetbalteam, bierclub, gilde of “wat dan ook” zo’n 700 liter bier brouwen in onze ketels en laten zien dat jij de beste brouwer van Nederland bent.

Maar let op! Om een goede brouwer te zijn, moet je meer kunnen dan een goed bier bedenken. Het gaat ook om uitstraling, verkoop skills, en het hele verhaal achter het bier. Je zult dus goed na moeten denken over het totaalplaatje. Want alleen goed bier maken is niet alles, je moet het bier ook kunnen verkopen!

Wat kost het je?
Buiten je tijd om, helemaal niks!
Sterker nog, je kunt eigenlijk alleen maar winnen!

Hoe gaat het in zijn werk?
Iedereen die interesse heeft kan vrijblijvend, maar wel voor 1 maart 2024 een plan indienen bij ons via onderstaand formulier. Geef in hoofdlijnen aan welk type bier je wilt brouwen en met welk verhaal je denkt dit bier goed te kunnen verkopen en met wie je dit gaat doen.
Wij gaan de ideeën screenen en als wij het gevoel hebben dat jouw idee de uiteindelijke wedstrijd kan halen, dan gaan we het samen verder uitwerken. We schatten daarbij in hoe interessant het bier in de markt is, maar kijken bijvoorbeeld ook naar het enthousiasme van de groep en de grootte van jullie netwerk.
Rond 1 maart van dit jaar gaan we, bij voldoende levensvatbare ideeën, minimaal 2 en maximaal 4 groepen selecteren, waarmee we dan echt de finale van deze challenge ingaan.

In juni / juli / augustus wordt het bier gebrouwen en afgevuld. Dit alles onder de bezielende begeleiding van onze brouwmeester. Bij het brouwen (1 dag) zijn minimaal 2 en maximaal 4 mensen aanwezig. Tijdens het afvullen en etiketteren (ook 1 dag) zijn minimaal 4 personen aanwezig. Als je niet kunt brouwen, maar wel een supergaaf verhaal hebt, dan is dat geen probleem en helpen we je op weg. Wij hebben geen belang bij een mislukt bier, de risico’s liggen namelijk bij ons.

Als het bier klaar is, dan gaan jullie het verkopen. Als je daar weinig ervaring mee hebt, dan helpen we je met tips. Verkoop kan deels via onze kanalen, maar vooral via je eigen kanalen zoals je favoriete slijter en speciaalbiercafé. De verkopen lopen administratief via Berghoeve Brouwerij dus eventuele risico’s maar ook winst zijn voor rekening van Berghoeve. Gedurende de challenge krijg je regelmatig de kans om je verhaal, ontwikkelingen en ervaringen te communiceren via onze social media kanalen.

Hoezo is het een wedstrijd?
De teams worden gevolgd tijdens hun voortgang en ongeveer 2-3 maanden na de start van de verkoop gaan we vaststellen wie het beste eindresultaat heeft. Die groep kan zich de winnaar van Berghoeve Brouwers Challenge noemen! Op de finaledag maken we dan bekend wie de winnaar van de Challenge is, hiervoor wordt dan ook een afvaardiging van het team verwacht.
De winnaar wordt bepaald op basis van:
• Het team dat de beste marge heeft gedraaid
• Het team dat de hoogste Untappd score heeft gerealiseerd
• Het team dat het snelst het bier heeft verkocht en de rekeningen heeft laten betalen.
• Het team dat de hoogste waardering krijgt van onze deskundige jury.

Ah een wedstrijd …… bij een wedstrijd hoort ook een prijs?
Zeker! Deelnemen aan de challenge is sowieso al winnen, maar als je in de finale komt dan krijgt ieder team ook nog:
• Een fantastische ervaring, je eigen bier in de markt en je leert van alles over bierbrouwen in de breedste zin van het woord.
• 4 dozen (24 x 33 cl) van je eigen gebrouwen bier per team
• €200,- tegoedbon van Berghoeve per team, te besteden in de winkel van Berghoeve.
• Je mag €200,- besteden aan een door jullie gekozen goede doel (ANBI goedgekeurd).

De winnaar van de Challenge krijgt daar bovenop nog eens:
• Extra €200,- tegoedbon van Berghoeve te besteden in onze winkel.
• Extra €300,- te besteden aan het goede doel, bovenop de hierboven genoemde €200,- voor de deelname.
• De eeuwige roem om zich winnaar van Berghoeve Brouwers Challenge 2024 te mogen noemen.

Gaaf! We hebben er wel zin in, wat moeten we doen?
Allereerst meld je je hieronder vrijblijvend aan met je receptuur / idee en aanpak. Nogmaals: je hoeft niet persé al te kunnen brouwen. Wij zullen de ideeën beoordelen en kiezen bij geschikte ideeën minimaal 2 en maximaal 4 teams die mee mogen doen aan de finale. Na indiening van je idee zullen we contact met je opnemen en de regelementen toesturen. Ook zullen we eventueel je idee samen verder uitwerken als we aanvullende vragen hebben.

We kijken uit naar jullie inzendingen! Hieronder kun je ze indienen:

  Hieronder kunnen jullie zien welke teams meegedaan hebben aan de Berghoeve Brouwers Challenge 2023! Klik door op hun pagina om te zien wat hun verhaal is en ze allemaal meegemaakt hebben!

  Grain
  Keerl’s & Kettels

  Deze Keerl's uut Kampen leven voor het bier! Ze zijn lid van het brouwgilde Kampen en brouwen regelmatig hun eigen potje bier. Ze doen nu mee aan de Challenge en willen de beker naar Kampen halen!

  Lees meer
  De Anna Blamannen

  Deze buurmannen uit het mooie Grun'n stad, brouwen al langer hun eigen bier en nu gaan ze Nederland veroveren met een bijzonder mooi inclusief bier. Voor iedereen dus, ongeacht wat of hoe je ook bent!

  Lees meer
  Beergirls from the East

  Ja, deze dames zijn van het bier! De ene heeft een bierwinkel en de andere geeft bierproeverijen. Vanuit de Driehoek Deventer - Oldenzaal - Den Ham gaan deze "Beergirls" de bierwereld verrassen met hun eigen bier!

  Lees meer
  Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
  Beer cap