Berghoeve Brouwers Challenge

In 2023 hebben wij voor het eerst de Berghoeve Brouwers Challenge uitgeschreven! Een bijzondere samenwerking met amateurbrouwers / bierliefhebbers én wedstrijd tegelijk. Wij merkten dat er veel bierliefhebbers en amateurbrouwers zijn die het wel heel erg gaaf lijkt om zelf ook commercieel bier uit te brengen. Maar ja, als je dat “een keer” wilt doen dan loop je wel tegen heel veel gedoe aan.

Daarom hebben wij het concept “Berghoeve Brouwers Challenge” ontwikkelt. In deze challenge kunnen groepen zonder enige risico 700 liter bier brouwen in onze ketels, en het daarna verkopen. Geen gedoe met inschrijven bij de Kamer van Koophandel, geld voorschieten enzovoort. Gewoon doen wat je leuk vindt: bier brouwen en verkopen. En dat ook nog eens onder de bezielende begeleiding van de brouwers van Berghoeve. Brouwen en verkopen, met vallen en opstaan een praktijkcursus waarin je eigenlijk alleen kunt winnen! Niet alles verkocht of bier niet lekker genoeg? Da’s dan ons probleem!

Ook in 2024 hebben we weer een challenge uitgeschreven en dit keer wordt het een najaarseditie. We hebben 3 teams geselecteerd en zij gaan, onder het genot van hun eigen gebrouwen bier, de strijd aan om te laten zien dat zij de beste brouwers zijn! Het team dat de wedstrijd wint, mag ook nog een mooi bedrag overhandigen aan een, door hen gekozen, goed doel!

Gezellig, leerzaam, lekker en een goed gevoel…….. alleen maar winst dus!

Hieronder maken we de teams bekend die meedoen aan de Berghoeve Brouwers Challenge 2024! Klik door op hun pagina om te zien wat hun verhaal is en ze allemaal meemaken!

Grain
JaKobus

Deze brouwers uit Hengelooo zijn gek op bier en muziek! Met hun creativiteit en doelgerichtheid willen ze de bierlijsten bestormen! Een toegankelijk, maar gelijk ook bijzonder bier. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Lees meer
Silenus Kampus

Team Silenus Kampen gaat de strijd aan in de Berghoeve Brouwers Challenge! Met een brouwer, een marketeer en een SEO specialist creeëren zij iets bijzonders en voelen zij zich onoverwinnelijk

Lees meer
Goorse Jongens

Deze jongens uit het Twentse Goor brouwen al jaren hun eigen potje bier. Nu zijn ze klaar om Nederland te laten zien wat ze kunnen en gaan ze 700 liter van hun favoriete bier in de markt zetten!

Lees meer
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap