Silenus Kampus brengt de Nostalgie terug!

Zoals iedereen in Nederland hebben we afgelopen maanden uitgekeken naar de zomer. Regen, regen en nog eens regen. Zoals we hier altijd zeggen: “Water is pas een feest, als het bij de brouwer is geweest!”. We begonnen al bijna terug te verlangen naar een glaasje heerlijk (niet zo) heldere herfstbok, of nog beter… Een lekker verwarmend winterbier!!

Daar zijn we dus eens goed voor gaan zitten. Aan creativiteit geen gebrek. Onder het mom van slechte ideeën bestaan niet; zijn we bezig gegaan om ons bier uit te werken, het brouwsel te testen en vervolgens hoe we met ons concept aan de slag willen. Wat begon als een proefmiddag veranderde langzaam in goede (en soms hele goede) ideeën tot aan het sabreren van een flesje bier.

Ons gekozen biertype is de laatste jaren steeds lastiger in de schappen te vinden. Waar bokbier nog een mooi plekje heeft in het bierlandschap vinden we de christmas ales of iets breder, winterbier, maar weinig meer terug. Toch doen wij een poging om die nostalgie terug te brengen. Een winterspecial waarbij je, na een dag buiten in de kou, binnen komt waar het stoofvlees pruttelt. Een aangenaam warme ruimte waar de open haard al brand en een glas kruidig Donkerwit op je wacht.

  • Geplaatst door: Berghoeve
  • Datum: 8-06-2024
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap