Een blog schrijven, gewoon omdat het kan?

Al twijfelen we daar wel aan.
Kunnen we dat wel? Voegt het wat toe?
We hebben over veel dingen een mening.
Deze verschilt voor ons gevoel nog al eens van die van anderen, dus in dat opzicht …
Maar zitten jullie op onze mening te wachten?
Er wordt al zo veel gezegd, geschreven, geblogd en gevlogd over de bierwereld.
Toch willen we jullie meenemen in de alledaagse gang van zaken rondom onze brouwerij. Er wordt over veel namelijk nog niet geschreven!

Dus……..
Jurgen is gisteren om 06.00 uur vol goede moed uit bed gesprongen voor een heerlijke brouwdag.`A dream comes true. Elke week weer. Tot hij ziet dat het heeft gesneeuwd… Waar is het heerlijke voorjaarsweer van een week geleden gebleven? Het is **** koud! Geeft verder niet zo veel, maar dit weekend gaan we weer los met verschillende proeverijen, waaronder een keldertasting!

Daarmee hebben we gewacht tot april. Want dan zou de kou het land wel weer uit zijn… Niet dus…

Het zal een mooie uitdaging worden om ons proeflokaal op “de delle” te verwarmen. Maar ook dat zal allemaal wel weer terecht komen. Maak je geen zorgen voor de dag van morgen. Al zal Geralda nu zo gauw mogelijk beginnen met de voorbereidingen voor een warm en gezellig ontvangst.

Eerst dus een nieuw bier gebrouwen. Ja, een nieuw bier. Extra leuk en ook wel spannend. Gelukkig is Jurgen goed ingelezen. Dat vindt hij belangrijk. Er wordt de laatste weken uitgebreid studie gemaakt van de invloed van water op je bier. Niet dat we daar nog niet van afwisten, maar er wordt toch weer een kleine 300 pagina’s aan kennis toegevoegd.

Dat vinden we namelijk belangrijk: weten waar je mee bezig bent.
We verbazen ons er soms wel over hoe mensen denken dat ze na enkele (hobby-)brouwsels of een cursus denken alle ins en outs van het bierbrouwen dusdanig onder de knie te hebben.

12 jaar en ruim 400 brouwsels verder weten wij wel beter. Wij leren elke dag nog bij. Gewoon door te doen, omdat het dankzij jullie kan!

We willen jullie in de komende blogs graag meenemen in onze boeiende wereld het leven op de Twentse brouwerij. Allerlei “leermomenten” en “smeuïge” verhalen zullen zullen de revue passeren.

Vind je dit ook een leuk idee en wil je meer van deze blogs lezen, of juist niet? Laat je commentaar achter op deze blog of op Facebook / Instagram. Waarom? Als je niks doet, dan gaan we misschien door? Als je wel wat doet, dan gaan we misschien ook door. Waarom? Gewoon omdat het kan!

  • Geplaatst door: Berghoeve
  • Datum: 10-04-2022
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap