Donkerwit: Nostalgie in een modern jasje!

Daar is de zomer dan eindelijk! Nederland is aan het genieten van het mooie weer en is als echte Nederlander massaal in het oranje gekleed voor onze voetballeeuwen. Ondanks de warmte en alle festiviteiten is Silenus Kampus druk bezig om het concept van dit machtig mooie bier op poten te zetten. Daarom droomt dit team al even weg naar de gure koude dagen waarop dit bier op zijn best is. Want ja, een mooi bier zit in een flesje en daar hoort ook een mooi etiket bij!

Bij een “Christmas Ale” denk je al snel aan een etiket met kerstbomen en stoffige kerstversiering. Misschien wel aan een eenzaam huisje in een landschap van neervallende sneeuw. Of zelfs kerstmutsjes. Maar waarom moet de nostalgie oudbollig/ cliché zijn? Silenus Kampus steekt nostalgie in een modern jasje met Donkerwit!

Het bier bevat de kenmerkende ingrediënten van een witbier zoals sinaasappelschil en koriander, maar is opgebouwd uit met ook donkere graansoorten. Dat maakt het een donkerwit bier. Zo simpel kan het zijn. Waarin het etiket en vooral het kleurenpalet wellicht simpel is, is ons bier enorm complex. Alle ingrediënten individueel kunnen de boventoon spelen. Het is dan ook de kunst om ze allemaal met elkaar te laten samenwerken. Alleen dan heb je een perfect uitgebalanceerd bier om tijdens het komende koude jaargetijde heerlijk van te genieten en nostalgisch bij weg te dromen.

We staan te trappelen om dit mooie bier te mogen gaan brouwen!

  • Geplaatst door: Berghoeve
  • Datum: 29-06-2024
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap