De AnnaBlamannen: “Het oog wil ook wat”

Vorige week hebben we in diverse Facebookgroepen een poll geplaatst over het etiket van ons bier.
We hebben een viertal ontwerpen voorgelegd waarop iedereen kon stemmen. En we hebben een duidelijke winnaar met maar liefst 57% van de stemmen.

Keuzestress en kill your darlings
Zo’n etiket ontwerpen valt trouwens nog niets mee. Dat ging ongeveer zo:
Eerst maak je een briefing voor de ontwerper; Ontwerper vraagt of je een voorkeur heb voor een bepaalde stijl (‘Nee, hebben we niet’); Ontwerper stuurt een aantal opties; Intern overleg bij de AnnaBlamannen (Iedereen heeft zo zijn voorkeuren); Terugkoppeling aan de ontwerper (‘Wil je dit nog aanpassen?’ En: ‘Oh ja, dit waren we nog vergeten’); Ontwerper stuurt nieuwe versies; Wederom intern overleg bij de AnnaBlamannen (‘Die vorige versie was bij nader inzien toch iets leuker’. En: ‘Deze is heel gaaf geworden’); Ontwerper voert laatste wijzigingen door; Poll op Facebook plaatsen met de laatste versies. Duimen dat iedereen ons favoriete ontwerp ook het beste vindt (Nee, dat was niet zo.☹ Maar we vertrouwen op the wisdom of the crowd); Definitieve keuze maken voor het ontwerp op basis van alle stemmen; Ontwerper kleine aanpassingen laten maken op basis van feedback van de stemmers; Etiket printen, uitsnijden en plakken op bierflessen. Er achter komen dat er toch nog een paar kleine wijzigingen nodig zijn; Ontwerper rond de laatste wijzigingen vlak voor de deadline af.

Tips
Zoals dat hoort bij een poll kregen we niet alleen complimenten, maar ook enkele kritische kanttekeningen en tips. En daar hebben we ook wat mee gedaan! Want nieuw op het etiket is een QR-code waarmee je rechtstreeks naar onze pagina op de website van Berghoeve Brouwerij gaat. Hier vindt de klant alles over ons thema en onze ervaringen met de Berghoeve Brouwers Challenge.

De bal is (bijna) rond
Het bier is gebrouwen. We hebben een naam. En we hebben een etiket. Alleen nog de flessen afvullen en etiketteren, een goed doel kiezen en de verkoop kan van start!

Iedereen weer ontzettend bedankt voor het stemmen!

Prut,
De AnnaBlamannen

  • Geplaatst door: Berghoeve
  • Datum: 27-02-2023
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap