De Anna Blamannen: “Dit bier gaan we brouwen!”

Zoals vorige week in onze introductiefilm verteld is Anna Blaman onze inspiratie voor het thema (diversiteit en inclusie) én het bier dat we gaan brouwen.

Er is daarom gekozen voor een dunkelweizen met pepermunt. Dit om te benadrukken dat kleuren of andere zichtbare of onzichtbare verschillen prima samen gaan en elkaar zelfs versterken. Om inclusiviteit te benadrukken. Hierbij symboliseert de pepermunt dat juist uniciteit tot meerwaarde leidt.

De afgelopen weken hebben we onder laboratoriumcondities (lees: keukentafel) geëxperimenteerd met de juiste verhoudingen. En we zijn zeer tevreden met het resultaat!

In deze dunkelweizen gaan we wat meer cara- en chocolademouten toevoegen waardoor de karamel- en chocoladesmaken in het bier iets meer aanwezig zijn. Door het toevoegen van een vleugje pepermunt tijdens de whirlpool ontstaat een mooi contrast met de karamel- en chocoladesmaken en blijft het goed doordrinkbaar. Een soort van ‘after eight’-light.

De komende weken nemen jullie mee in de volgende stappen tijdens de challenge én gaan we jullie vragen met ons mee te denken.

Prut!

 

  • Geplaatst door: Berghoeve
  • Datum: 28-01-2023
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap