Botteldag Keerl’s en Kettels

Op 10 februari hebben we het vat met ons brouwsel in goede handen achtergelaten bij Jurgen en Geralda. Dit was het begin van het wachten en nadenken over de volgende stappen voor de Berghoeve Beer Challenge, want een goede naam en etiket is ook niet onbelangrijk.

Kampen is een oude Hanzestad en dit jaar wordt er samen met andere Hanzesteden in Nederland stilgestaan bij 800 jaar verbondenheid door water en historie, uitblinkend in bedrijvigheid en gastvrijheid. Vanuit de handel met ander buitenlandse Hanzesteden namen de Koggeschepen vele producten, grondstoffen en specerijen mee naar Kampen. Het bier zou wel eens een historisch karakter kunnen krijgen.

Dinsdag 14 maart (voor sommigen een hele speciale dag) was het botteldag, een weerzien met ons brouwsel. Wat heeft de vergisting gedaan, is de kleur goed, komen de gekozen ingrediënten goed tot hun recht? Het team was voor deze dag uitgebreid met Arjen en Rutger en we hebben weer genoten van een leuke dag.

Na vele uren van gezelligheid, een kijkje in het bottelproces van de Berghoeve, vele tips van Jurgen en Geralda hadden we 7 fusten en bijna 1.700 flessen gevuld en geëtiketteerd. Is wel wat anders dan 30 liter bottelen 😊.

Oh ja, benieuwd naar het etiket en naam van ons bier, zie ook het filmpje van de botteldag.

  • Geplaatst door: Berghoeve
  • Datum: 20-03-2023
Volg jij Berghoeve Brouwerij al?
Beer cap