Berghoeve Bierproeverijen en Rondleidingen

Fijn dat je ons wilt bezoeken! 

Wij zijn een familiebedrijf die zicht richt op de verkoop van mooie bieren en een prettig ontvangst van onze gasten. Wij runnen de brouwerij als gezin en door deze kleinschaligheid moeten en willen wij keuzes maken in hoe en wanneer we gasten kunnen ontvangen. 

Om alleen bieren te kopen kunnen wij je ontvangen in onze winkel. Je kunt deze van maandag tot en met zaterdag op afspraak bezoeken.

Om onze bieren goed te kunnen promoten hebben wij ook een proeflokaal met bijbehorende horecamogelijkheden. Ons bedrijf en proeflokaal is ingericht voor het ontvangen van groepen op afspraak. Dit betekent dat wij ervoor gekozen hebben om ons niet te richten op zogenaamde passanten of bezoekers die alleen op het terras willen zitten of bier willen drinken in ons proeflokaal. 

Bezoek van ons proeflokaal is dus mogelijk via onze arrangementen en net zoals het bezoek aan de winkel kan dit na afspraak op maandag tot en met zaterdag. 

Onze arrangementen zijn meer dan een bierproeverij. Tijdens onze Exbierances nemen we je mee in de boeiende wereld van een microbrouwerij. Wij  bestaan al meer dan 11 jaar en kunnen uit ervaring vertellen wat er in speciaalbierland gebeurt en hoe je als kleine onderneming daarin kunt bestaan. Een tipje van de sluier: Als je ons bezoekt, dan ben je bij 1 van de beste 15 microbrouwerijen van Nederland, gebaseerd op de onafhankelijke website Untappd.

Het gaat bij ons dus over meer dan over bier alleen! Of je nu bierdrinker bent of niet, ons verhaal is een boeiende ervaring voor iedereen.  

Speciaalbier is sterk in opkomst en de ontwikkeling van bijzondere speciaalbieren in Nederland helemaal. Berghoeve loopt daarin met zijn concept voorop.
Je kunt bij ons terecht voor een tripel of een bockbier, maar waar we ons echt mee onderscheiden zijn bijvoorbeeld onze Barrel Aged bieren.
Wil je weten wat er allemaal te ontdekken is in bierland, dan moet je absoluut eens bij ons aankomen! 

Berghoeve Exbieriances
Laat je verrassen door de grote variëteit aan speciaalbieren die wij in ons assortiment hebben. De kans is groot dat je één of meerdere soorten bier gaat proeven die je nog nooit eerder heeft gehad!! Je zult verrast zijn door het verhaal achter bier, maar ook over de verschillende smaken die te krijgen zijn.
Tijdens het proeven vertellen we uitgebreid over de achtergronden van het bierbrouwen en de invloed van de ingrediënten op de uiteindelijke smaak van het bier. Uiteraard hoort daar ook een bezichtiging van de brouwerij, het gistingslokaal en de opslagruimte(s) bij.
 
Wij hebben speciaal voor jou onderstaande arrangementen ontwikkeld:
 
Luxe Berghoeve Exbieriance
Ontvangst met koffie of thee en cake / koek.
Proeverij met 5 soorten speciaalbier en een uitgebreide rondleiding door de brouwerij. Tijdens de rondleiding en de proeverij krijg je uitleg over het brouwproces, de ingrediënten en de invloed van beide op de uiteindelijke smaak van het bier. Tijdens de proeverij worden diverse warme en koude hapjes geserveerd. Na de tijd kun je bieren kopen om thuis te nuttigen.
Duur: ongeveer 2 uur
Minimaal aantal deelnemers: 8*
Prijs per persoon: € 25,00
 
Basis Berghoeve Exbieriance
Proeverij met 5 soorten speciaalbier en een uitgebreide rondleiding door de brouwerij. Tijdens de rondleiding en de proeverij krijg je uitleg over het brouwproces, de ingrediënten en de invloed van beide op de uiteindelijke smaak van het bier. Na de tijd kun je bieren kopen om thuis te nuttigen.
Keuze uit koffie vooraf of een hapje tijdens de proeverij.
Duur: ongeveer 1½ uur
Minimaal aantal deelnemers: 8*
Prijs per persoon: € 17,50
 
Heb je niet zoveel tijd, maar wil je toch graag onze brouwerij bezoeken dan is de rondleiding misschien interessant:

Rondleiding 
Rondleiding door de brouwerij.
Bij binnenkomst, halverwege en aan het einde van de rondleiding een proefglas bier.
Na de tijd kun je bieren kopen om thuis te nuttigen.
Duur: ongeveer een uur
Minimaal aantal deelnemers: 6*
Prijs per persoon: € 12,50
 

* Voor alle arrangementen geldt een minimale deelname. Je kunt uiteraard met minder mensen komen,  maar dan betaal je wel het bedrag wat voor de minimale grootte geldt.

Voor alle arrangementen geldt dat de BOB en niet bierdrinkers in redelijkheid andere (fris)drank kunnen krijgen. Dit zit bij de prijs in. Onze rondleidingen vinden deels plaats in een omgeving met machines, daarom zijn onze arrangementen minder geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.
 
Naast deze standaard arrangementen kunnen we arrangementen ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op jou wensen. Neem gerust contact met ons op om deze met ons te bespreken.