Al twijfelen we daar wel aan.
Kunnen we dat wel? Voegt het wat toe?
We hebben over veel dingen een mening.
Deze verschilt voor ons gevoel nog al eens van die van anderen, dus in dat opzicht …
Maar zitten jullie op onze mening te wachten?
Er wordt al zo veel gezegd, geschreven, geblogd en gevlogd over de bierwereld.
Toch willen we jullie meenemen in de alledaagse gang van zaken rondom onze brouwerij. Er wordt over veel namelijk nog niet geschreven!

Dus……..
Jurgen is gisteren om 06.00 uur vol goede moed uit bed gesprongen voor een heerlijke brouwdag.`A dream comes true. Elke week weer. Tot hij ziet dat het heeft gesneeuwd… Waar is het heerlijke voorjaarsweer van een week geleden gebleven? Het is **** koud! Geeft verder niet zo veel, maar dit weekend gaan we weer los met verschillende proeverijen, waaronder een keldertasting!

Daarmee hebben we gewacht tot april. Want dan zou de kou het land wel weer uit zijn… Niet dus…

Het zal een mooie uitdaging worden om ons proeflokaal op "de delle" te verwarmen. Maar ook dat zal allemaal wel weer terecht komen. Maak je geen zorgen voor de dag van morgen. Al zal Geralda nu zo gauw mogelijk beginnen met de voorbereidingen voor een warm en gezellig ontvangst.

Eerst dus een nieuw bier gebrouwen. Ja, een nieuw bier. Extra leuk en ook wel spannend. Gelukkig is Jurgen goed ingelezen. Dat vindt hij belangrijk. Er wordt de laatste weken uitgebreid studie gemaakt van de invloed van water op je bier. Niet dat we daar nog niet van afwisten, maar er wordt toch weer een kleine 300 pagina’s aan kennis toegevoegd.

Dat vinden we namelijk belangrijk: weten waar je mee bezig bent.
We verbazen ons er soms wel over hoe mensen denken dat ze na enkele (hobby-)brouwsels of een cursus denken alle ins en outs van het bierbrouwen dusdanig onder de knie te hebben.
 
12 jaar en ruim 400 brouwsels verder weten wij wel beter. Wij leren elke dag nog bij. Gewoon door te doen, omdat het dankzij jullie kan!

We willen jullie in de komende blogs graag meenemen in onze boeiende wereld het leven op de Twentse brouwerij. Allerlei "leermomenten" en "smeuïge" verhalen zullen zullen de revue passeren.

Vind je dit ook een leuk idee en wil je meer van deze blogs lezen, of juist niet? Laat je commentaar achter op deze blog of op Facebook / Instagram. Waarom? Als je niks doet, dan gaan we misschien door? Als je wel wat doet, dan gaan we misschien ook door. Waarom? Gewoon omdat het kan!


 
  Berghoeve Brouwerij     01-04-2022 17:14     Reacties ( 9 )
Reacties (9)
 Erik Nijenhuis -  10-04-2022

Hoeft van mij niet, gaat ten koste van de tijd voor het brouwen van de mooie bieren ;).

 Tim Houët -  04-04-2022

mooie bieren, met een heel mooi verhaal, dus laat maar doorkomen

 Alwin Leemhuis -  02-04-2022

Superleuk👍 Interessant 💦 1 ding, grraaaagggg de proeverij volgend jaar een week eerder 😘

 Patrick -  01-04-2022

De invloed van water op bier, interessant! Daar moeten we 't binnenkort eens over hebben! ;-)

 Damnoë van Demn -  01-04-2022

Hoi Jurgen en Geralda, Leuk om jullie verhalen achter het bier te lezen, dus vooral doorgaan als jullie er tijd voor kunnen vinden. Voor mij was vandaag een aangename verrassing kwa weer, mooie plaatjes genoeg om vast te leggen in het bos 😉 Cheers Marcel

 Robert Langeler -  01-04-2022

Ik ben geen lezer, maar dit was nu al interessant. Jammer dat ik niet bij de proeverij van morgen kan zijn, had ik graag gewild. We hebben een feestje met Lekker Biertje. Hopelijk tot snel, ben benieuwd waar komen gaat. Zowel Blog als Brouwsels.

 Arne Van Ruitenbeek -  01-04-2022

Kom maar door met die verhalen!

 Erik vd Wurff -  01-04-2022

Zeker doen! Jullie zijn oprecht en geeft een nog betere kijk over jullie visie. Het leest nu al lekker weg. 👍

 Jan Nijland -  01-04-2022

Doorgaan!